Van een kale kip hoef je niet meer te plukken

Van een kale kip hoef je niet meer te plukken

Vaak horen wij slachtoffers verzuchten: “aangifte doen heeft geen zin. De politie doet er toch niks mee en als er al iemand wordt gepakt, kan die mijn schade toch niet vergoeden”. Kortom, het bekende van een kale kip kun je niet plukken. Gelukkig is daar verandering in gekomen.

Sinds 1 januari 2011 krijgen slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven, als de dader acht maanden na het vonnis nog niet alles heeft betaald, het nog openstaande bedrag uitgekeerd als voorschot. Per 1 januari 2016 kunnen alle slachtoffers, die door de rechter een schadevergoeding toegewezen hebben gekregen, een voorschot van de overheid krijgen. Slachtoffers zijn dan niet meer afhankelijk van de dader voor de uitbetaling. Afhankelijk van het soort misdrijf is er geen maximum aan het voorschot of bedraagt het voorschot maximaal €5000. Het slachtoffer of de slachtofferadvocaat hoeft de schade dan niet meer zelf te innen, maar dat doet het CJIB. Uiteraard doet het CJIB er alles aan om dit bedrag nog op de dader te verhalen.

Door de voorschotregeling slachtoffers hoeft het zogenaamde incassorisico geen rol meer te spelen bij de beslissing om wel of geen schadeclaim in te dienen.

CONTACT

CONTACT GEGEVENS

Phil Boonen

KampsVanBaar Advocaten
Wilhelminastraat 21
6131 KL Sittard

Telefoon 046-4205660
Telefax 046-4521166

boonen@kampsvanbaar.nl
kampsvanbaar.nl

*vestiging Maastricht: Glacisweg 56A

Floor Oehlen

Crombag Oehlen Advocaten
‘Hennekenshof’ Wolfeynde 4
6191 EB Beek

Telefoon 046-4570820
Telefax 046-4373186

f.oehlen@crombagoehlen.nl
crombagoehlen.nl

Velden met een * zijn verplicht.

[footer_copyright before="Copyright "] | website: natapp